Rauman Seudun Katulähetys ry

Asutamme - Työllistämme - Koulutamme

 

 

 

Rauman Seudun Katulähetyksessä on Me-voimaa

Voiko työnteko olla hauskaa? Jokainen tietää tunteen, kun ensi kertaa menee työpaikalleen. Mitähän minusta ajatellaan tai mitä voin suustani päästää? Rauman Seudun Katulähetyksessä jokainen otetaan omana itsenään mukaan yhteisöön.

Moni raumalainen on varmasti joskus kuullut Rauman Seudun Katulähetyksestä, joka on toiminut hyvän asian eteen jo vuodesta 1985. Katulähetyksen arvot nousevat kristillisestä rakkaudesta. Nyt mekin olemme päässeet tutustumaan toimintaan konkreettisesti koulun opetussuunnitelmaan sisällytetyn vapaaehtoistyön kautta. Työskentelemme pääasiassa Vanhan Meijerin alueella, jossa toimii osa työ- ja koulutusyksiköstä, vaatepankki sekä Föliruakka ruoka-apu.

Paikka jokaiselle

Vapaaehtoistyössä kohtaamme päivittäin vilpittömiä ja työlleen omistautuneita ihmisiä. Ruokajonot ovat pidentyneet ja taloudellinen ahdinko koskettaa yhä useampia. Tiistain ja perjantain ruokakassien jaot auttavat ahdingossa olevia sekä työllistävät Meijerin väkeä ja vapaaehtoisia. On helppo todeta, että järjestö ja siinä työskentelevät ihmiset tekevät arvokasta työtä.

Avartava aloitus

Ensimmäinen aamumme Meijerillä sai meidät tajuamaan tilanteen. Rauman seudulla on paljon apua tarvitsevia. Katulähetyksen porukassa on voimaa ja yhteistyöllä voi saavuttaa paljon. Näkee, että täällä jokaista kohdellaan kunnioittavasti eikä kukaan joudu kohtaamaan kilpailua, asioiden utelua tai selän takana puhumista. On ihmeteltävä, miksei näin ole jokaisella työmaalla? Ehkä nämä ihmiset ovat tajunneet sen, mitä olemme itsekin alkaneet ajatella: ”Ja niin kuin te tahdotte ihmisten teille tekevän, niin tehkää tekin heille” (Luuk. 6:3).  

Miten tämä porukka toimii?

Toiminnan lähtökohtana on arvostus kaikkia kohtaan. Heitetään tittelit nurkkaan ja tehdään se yhdessä! Hyvä sydän ja ripaus sinnikkyyttä ovat myös perustana toiminnalle. Yhdessä toimien ja pienillä eleillä saadaan paljon hyvää aikaan. Suuri kiitos kuuluu myös rahallisille tukijoille sekä muille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistavat Katulähetyksen toiminnan.

Tämä paikka avaa silmät aivan uuteen maailmaan. Luottamus ihmisten hyvyyteen on palannut. Jokaisen olisi hyvä toimia vapaaehtoisena jossakin vaiheessa elämäänsä, sillä se lisää kiitollisuutta ja arvostusta omaankin elämään. Opit taas arvostamaan arjen pieniäkin iloja. 

Teksti: Aake Merenlehto, Kaisa Väkiparta, Miia-Maija Hyökyvirta, Milja Lahtinen